راهنمای آشپزی و تهیه بهترین غذاها

در این مطلب طرز تهیه سس انبه را برای فلافل آماده کرده ایم. سس انبه مخصوص فلافل، بسیار پر خاصیت و پرطرفدار است و دارای طعم و عطری بی نظیر است. در این بخش روش تهیه سس انبه با پودر انبه و یا میوه انبه را می خوانید و می توانید این سس را برای انواع ساندویچ گرم هم استفاده کنید.

انبه میوه ای خوشمزه و مقوی است و دارای خواص بی نظیری است و از آن برای تهیه سالاد، یخمک، میلک شیک، بستنی، آب میوه، مربا، ترشی انبه و سس انبه استفاده می کنند. سس انبه یکی از سس های بسیار پرطرفدار است که با ساندویچ های گرم مانند فلافل خوشمزه، سوسیس و همبرگر و همچنین پیتزا مخلوط، اسنک و … استفاده می شود. سس انبه را می تواند خیلی آسان در منزل تهیه کنید و به عنوان یک طعم دهنده و چاشنی خوشمزه با ساندویچ فلافل استفاده کنید. در تهیه سس انبه می توانید از پودر انبه یا میوه انبه هم استفاده کنید. در این بخش روزانه می خواهیم طرز تهیه سس انبه مخصوص ساندویچ فلافل را به شما آموزش دهیم که در ادامه 2 روش تهیه سس انبه را می خوانید.

 

روش 1

طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با میوه انبه برای تهیه سس انبه با روش شماره 1 شما نیاز به مواد زیر دارید:

    انبه 2 عدد
    نمک 1 قاشق مرباخوری
    روغن زیتون یک چهارم فنجان
    دانه خردل و پودر شنبلیله از هر کدام یک قاشق چای خوری
    دانه زیره سبز 2 قاشق چای خوری
    فلفل سیاه، پودر گشنیز و پودر سیر از هر کدام نصف قاشق چای خوری
    پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
    زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
    شکر قهوه ای یا عسل 3 قاشق غذاخوری
    آب جوشیده سرد شده نصف فنجان

 

روش تهیه سس انبه شماره1 :

 

با استفاده از چاقو در وسط انبه یک شیار ایجاد کنیدسمت چپ و راست انبه را در دو دست بگیرید و در 2 جهت مخالف بچرخانید تا یک طرف انبه از هسته جدا گردد.سپس هسته را با دست راست و سمت دیگر انبه را با دست چپ بگیرید و در دو جهت مخالف بچرخانید تا هسته نیمه دیگر انبه هم جدا گردد.با استفاده از یک قاشق گوشت انبه را از پوست جدا کنید و سپس با چاقو به قطعات کوچک تقسیم نمایید. قطعات انبه را نمک اندود نمایید و سپس درون یک شیشه در دار بریزید. درب شیشه را ببندید و آن را به مدت 5 روز زیر نور خورشید بگذارید تا انبه آب بیندازد. پس از این مدت انبه را از آب آن جدا نمایید.

آب انبه را کنار قرار دهید و قطعات انبه را روی یک کاغذ پارچمنت بریزید و 3 یا 4 ساعت فرصت دهید تا مقداری خشک شوند.

روغن را درون تابه کوچک گرم کنید، دانه خردل، پودر شنبلیله، دانه زیره سبز، فلفل سیاه، پودر گشنیز، پاپریکا و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا وقتی که صدای ترق تروق آن به گوش برسد.

پس از 2 الی 3 دقیقه تفت دادن که بوی ادویه ها بلند شد، پودر سیر و شکر قهوه ای را اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید، سپس آب، انبه، آب انبه و آبلیمو را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.حرارت را خاموش کنید و پس از اینکه مواد خنک شدند آنها را در غذاساز بریزید و میکس کنید تا یک سس صاف و روان به دست آید. سس را بچشید و نمک و فلفل را میزان کنید. این سس را می توانید بیش از یک هفته در یک ظرف شیشه ای دردار درون یخچال نگهداری کنید.

 
روش 2 طرز تهیه سس فلافل با پودر انبه

در ادامه مواد مورد نیاز برای تهیه سس انبه با روش شماره 2 را می خوانید:

    سرکه سفید دو سوم پیمانه
    پودر انبه 1 قاشق سوپ خوری
    آب نصف فنجان
    نمک به مقداری کم
    فلفل قرمز یک چهارم قاشق چای خوری

 

روش تهیه سس انبه شماره2 :

 

پودر انبه را از عطاری بخرید، پودر انبه تهیه شده از عطاری ها دارای ادویه عربی مخصوص می باشد و نیاز به اضافه کردن ادویه خاص ندارد.سرکه سفید و آب را در قابلمه ای کوچک بریزید و سپس پودر انبه را به آرامی به آن اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا پودر انبه خوب حل شود.
سپس فلفل و نمک را اضافه کنید و بلافاصله قابلمه را بر روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا به جوش بیاید و غلیظ گردد.
پس از حدود 10 دقیقه، وقتی که غلظت سس مانند ماست رقیق شد آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.
سس را پس از اینکه خنک شد در ظرف شیشه ای دردار در یخچال نگهداری نمایید. سس را می توانید تا حدود حداکثر دو ماه درون یخچال نگهداری کنید.

 

نکات مهم و اصولی تهیه سس انبه برای فلافل:

پیش از اینکه مواد را روی حرارت قرار دهید باید مطمئن شوید که پودر انبه خوب در آب و سرکه حل شده است، در غیر این صورت پس از حرارت دیدن پودر انبه گلوله خواهد شد.

پس از حل کردن پودر انبه در آب و سرکه سریع آن را روی حرارت بگذارید، چون اگر فاصله ایجاد شود پودر انبه ته نشین می شود و قبل از قرار دادن روی حرارت باید دوباره آن را هم بزنید.

سس انبه بعد از سرد شدن غلیظ تر می شود، پس وقتی کمی غلیظ شد باید از روی حرارت بردارید.

امیدواریم 2 روش تهیه سس انبه برای فلافل مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.

 

منبع: روزانه

 

خورشت نازخاتون نوعی خورشت محلی استان گیلان است که با گوشت، سبزی و بادمجان تهیه می‌شود و طعم بسیار لذیذی دارد.خورشت نازخاتون یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی استان گیلان است که طرفداران بسیاری دارد. برای تهیه این ‌خورشت ما از گوشت قرمز استفاده می‌کنیم که پروتئین فراوانی به غذا اضافه می‌کند. علاوه بر گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز می‌توان در این غذا استفاده کرد. در تهیه این ‌خورشت معطر با دستور پخت ساده‌ای که دارد از بادمجان استفاده شده است. بادمجان در مناطق گرمسیری کشت می‌شود و طبع گرمی دارد. از غذاهای مشابه این خوراکی می‌توان به ترشی نازخاتون اشاره داشت که این ترشی نیز از غذاهای محلی گیلان است و در تهیه آن نیز از بادمجان استفاده شده است. ترشی نازخاتون را نه به‌عنوان یک غذای کامل بلکه به‌عنوان یک چاشنی می‌توان با انواع غذاها میل کرد.

 

مواد لازم:

    بادمجان: یک کیلو
    نمک: به مقدار لازم
    فلفل: به مقدار لازم
    پیاز: ۱ یا ۲ عدد
    آبغوره یا آبلیمو: یک فنجان
    روغن: به مقدار لازم
    گوشت: ۸۰۰ گرم
    سبزی معطر (نعنا و جعفری): ۵۰۰ گرم

 

طرز تهیه خورشت نازخاتون:

    در ابتدا پیازها را به قطعات ریز خرد کنید و سپس آن‌ها را در روغن تفت دهید.
    در مرحله بعد گوشت را نیز به قطعات کوچک خرد کرده و سپس به پیازها اضافه کنید.
    بعد از سرخ شدن پیاز و گوشت به حد کافی مقداری آب به این مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند.
    سبزی‌ها را بعد از خرد کردن سرخ کنید.
    سپس به همراه فلفل و نمک و آبغوره به ‌خورشت اضافه کنید تا آرام بپزند.
    در این مرحله بادمجان‌ها را پوست کنید و به‌طور کامل در روغن سرخ کنید.
    بعد از جا افتادن ‌خورشت بادمجان‌ها را به ‌خورشت اضافه کنید تا مغزپخت شوند.
    بعد از آماده شدن، غذا را به دلخواه در ظرفی تزئین و میل کنید.

 

نکات مهم:

    سبزی تهیه‌شده برای ‌خورشت را نباید بیش از اندازه تفت دهید، زیرا سرخ شدن زیاد سبزی در روغن سبب تلخ شدن و بد طعم شدن سبزی می‌شود.
    دقت کنید در این ‌خورشت می‌بایست از گوشت و سبزی به یک مقدار استفاده کرد.
    در این غذا می‌توانید هم از گوشت قرمز استفاده کنید و هم از گوشت مرغ.
    در صورت تمایل می‌توانید چند عدد آلو بخارا به ‌خورشت اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین پیدا کند.
    بادمجان‌ها را حدود ۱۵ دقیقه به پایان پخت غذا به آن اضافه کنید تا خوب بپزند و له نشوند.

 

منبع: مجله دلتا

طرز پخت کیک در هواپز

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/8/19 09:36 ·

مواد لازم جهت درست کردن کیک شکلاتی:

آرد مخصوص شیرینی پزی: یک و یک دوم پیمانه (۳۴۰ گرم)

شکر دانه ریز: یک پیمانه ( ۲۲۵ گرم)

پودر کاکائو: سه قاشق غذاخوری (۵۰ گرم)

جوش شیرین: یک قاشق چایخوری یا پکینگ پودر یک قاشق غذا خوری

نمک: یک دوم قاشق چایخوری

روغن مایع: شش قاشق غذاخوری( ۱۰۰ میلی لیتر)

عصاره وانیل یا پودر وانیل: یک قاشق چایخوری

آب سرد: یک پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر)

سرکه: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک در هواپز:

مرحله اول: آرد، جوش شیرین و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم. شکر و نمک را به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم تا ذرات مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله دوم: آب، سرکه و روغن مایع را به مواد خشک اضافه می کنیم و با همزن چند دقیقه مواد را خوب مخلوط می کنیم تا دانه های شکر کاملا حل شوند و مایع یکنواختی داشته باشیم.

مرحله سوم: یک قالب که قابل استفاده در هواپز باشد بر می داریم. کف قالب را کاغذ روغنی می گذاریم. مایع کیک را در قالب می ریزیم. قالب را چند بار آهسته به زمین می کوبیم تا هوای اضافی کیک خارج شود.

مرحله چهارم: قالب را در هواپز می گذاریم و در هواپز را می بندیم. دما را روی ۱۵۰ درجه و زمان را روی ۲۰ دقیقه تنظیم می کنیم.

مرحله پنجم: پس از اتمام زمان پخت قالب را از هواپز بیرون می آوریم و اجازه می دهیم سرد شود. سپس کیک را به آرامی از قالب جدا می کنیم. می توانید کیک را به دلخواه تزیین کنید یا برش زده و در یخچال نگهداری کنید. طعم و بافت این کیک شبیه به کیک خیس شکلاتی می باشد.

نکات پخت:

    این کیک را می توانید در فر گازی نیز بپزید. به این منظور فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. قبل از گذاشتن کیک در فر، حداقل به مدت یک ربع فر باید با همین دما گرم شده باشد. چهل دقیقه زمان برای پخت این کیک کافیست. بعد از سی دقیقه می توانید در فر را باز کنید و با خلال دندان پخته شدن کیک را تست کنید. اگر دمای فر شما از حد استاندارد بالا باشد ممکن است مدت زمان کمتری برای پخت کیک نیاز داشته باشید و بعد از چهل دقیقه کیک شما بسوزد. بهتر است در این گونه موارد دمای فر را کمتر از مقداری که در دستور پخت کیک عنوان شده است قرار دهید.
    اگر کاغذ روغنی ندارید، قالب کیک را با کره یا روغن چرب و سپس آرد پاشی کنید. با این کار کیک هنگام پخت به قالب نمی چسبد.
    در رسپی اصلی این کیک از بکینگ سودا یا جوش شیرین استفاده شده است. شما می توانید به جای جوش شیرین از یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر استفاده نمایید.

 

منبع: ژور

ناگت سبزیجات یا ناگت گیاهی یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ناگت ها می باشد که از سبزیجات تازه و درجه یک تهیه می شود و میتواند گزینه مناسبی برای ناگت مرغ باشد. اهمیت خوردن سبزیجات بر هیچ کس پوشیده نیست و این روزها با تنوع زیاد در سبزیجات می توانید در آشپزی به شکل های مختلف از آن ها استفاده کنید تا تغذیه سالم تر و مقوی تر داشته باشید. همچنین گیاه خوارن و وگان ها که غذاهای محدودی دارند می توانند از این ناگت سبزیجات استفاده کنند زیرا آنها در طول رژیم غذایی خود از گوشت و مرغ استفاده نمی کنند و سعی می کنند آسیب کمتری به اکو سیستم وارد کنند ولی باید با خوردن یک سری سبزیجات جایگزین ویتامین های مخلتفی را به بدن خود برسانند تا سالم و قوی بمانند.

 

مواد لازم برای تهیه ناگت سبزیجات ساده:

    سیب زمینی ۴ عدد
    گل کلم ۱ پیمانه
    لوبیا سبز ۱/۲ پیمانه
    هویج ۱/۲ پیمانه
    نخود فرنگی ۱/۲ پیمانه
    ذرت شیرین ۱/۲ پیمانه
    آرد برنج ۱/۴ پیمانه
    پودر نان سوخاری ۱/۳ پیمانه
    نمک ۲ ق چای خوری
    فلفل چیلی ۱ ق چای خوری
    پودر دارچین ۱ ق چای خوری
    پوره سیر و زنجبیل ۱ ق چای خوری
    آویشن نصف ق چای خوری
    پنیر پیتزا  ۱/۴ پیمانه
    ‌تخم مرغ ۱ عدد
    پودر سوخاری ۱ پیمانه

 

دستور پخت ناگت سبزیجات:

مرحله اول: آماده سازی سیب زمینی

ابتدا سیب زمینی را آبپز کنید برای این کار سیب زمینی را به همراه کمی نمک داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آبپز شود سپس بعد از نرم شدن آنها پوستش را جدا کنید و بگذارید تا سرد شود سپس سیب زمینی ها را پوره کنید.
مرحله دوم: آماده سازی سبزیجات

در همین حین که سیب زمینی در حال پخت است سبزیجات دیگر را بخار پز کنید برای این کار داخل یک قابلمه آب ریخته و یک سبد بالای قابلمه قرار دهید به طوری که بخار آب با سبد ارتباط نداشته باشد سپس گل کلم خرد شده و را به همراه نخود فرنگی و ذرت و هویج خرد شده و لوبیا سبز خرد شده داخل سبد ریخته و بگذارید با بخار آب بخارپز شود.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد

در ادامه سیب زمینی پوره شده را به همراه تمام سبزیجات بخارپز شده داخل غذاساز ریخته و به آن ۱/۳ پیمانه پودر سوخاری نمک و پوره سیر و زنجبیل و دارچین و آویشن و پنیر پیتزا و دو ق چای خوری نمک و آرد برنج و فلفل چیلی خوب مخلوط کنید تا مواد به خوبی یکدست شوند اگر غذاساز ندارید می توانید سبزیجات را بعد از بخارپز شدن با چاقو ریز کنید.

مرحله چهارم: تهیه ناگت سبزیجات گیاهی

حالا مواد دست خود را چرب کنید و از خمیر ناگت بردارید و اگر قالب مخصوص یا کاتر دارید به آن شکل بدید سپس تخم مرغ را به همراه ۱/۲ ق چای خوری نمک بزنید تا از لختگی خارج شود و بعد پودر سوخاری را داخل یک کاسه دیگر بریزید و هر ناگت سبزیجات را ابتدا در تخم مرع و بعد در پودر سوخاری بغلطانید سپس داخل روغن داغ سرخ کنید.

نوش جان😋

 

نکات کلیدی در تهیه ناگت سبزیحات:

    می توانید ناگت ها را در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید ولی روش سرخ کردن طعم بهتری به ناگت می دهد.
    می توانید از زنجبیل تازه یا پودری استفاده کنید.
    سیب زمینی حتما خنک شده باشد سپس پوره کنید زیرا باعث وا رفتن ناگت می شود.

 

منبع: پارسی دی

طرز تهیه واویشکای مرغ

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/8/9 09:05 ·

واویشکای مرغ” یکی از معروفترین خوراکهای شمالی هست. واویشکا اسمش روسی هست و بعد از حمله روسها توی جنگ جهانی دوم و اومدنشون به شمال این غذا هم به اسم واویشکا نامگذاری شد.

 

مواد لازم:

1 عدد سینه مرغ

1 عدد پیاز بزرگ

گوجه 5 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به میزان لازم

1 قاشق غذاخوری رب

1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده

طرز تهیه :

اول سینه مرغ را به قطعه های کوچک خرد کرده و میذاریم با زردچوبه و نمک تابپزه.

پیاز را با رنده درشت رنده میکنیم و بعد سرخش میکنیم. مرغ پخته شده رو به پیاز سرخ شده اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم.

گوجه ها را رنده کرده و به موادمون اضافه میکنیم. ربم اضافه میکنیم. زعفران و نمک و فلفل و دارچین هم اضافه کرده و شعله گاز رو کم میکنیم در ظرفمونو میذاریم تا خوب جا بیفته.

نوش جان😊

 

منبع: جام جم سرا