راهنمای آشپزی و تهیه بهترین غذاها

یکی از پرطرفدارترین خوراک‌های شهرهای جنوبی ایران مخصوصا استان بوشهر، هریسه نام دارد. هریسه به معنی خوراکی است که از پخت غلات یا حبوبات به همراه شیر یا آب درست می‌شود.
هریسه گندم یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که معمولا برای صبحانه تهیه می‌شود. این صبحانه خیلی مقوی است و برای کودکان هم بسیار ارزشمند به شمار می‌آید.

 

مواد لازم برای طرز تهیه هریسه گندم:

    بلغور گندم ۱ پیمانه
    آب قلم ۲ پیمانه
    پیاز ۱ عدد متوسط
    دارچین ۱ قاشق چایخوری
    نمک و زردچوبه به مقدار کافی
    روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه هریسه گندم:


مرحله اول

برای تهیه هریسه گندم جنوبی ابتدا بلغور را از دو ساعت قبل داخل یک کاسه بزرگ می‌گذاریم و تا بند انگشت روی آن آب سرد می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم خیس بخورد. در ادامه پیاز را پس از پوست گرفتن به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم.


مرحله دوم

در این مرحله پیاز خردشده را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب تفت می‌دهیم تا پیاز کاملا سبک و شیشه‌ای شود، سپس مقداری نمک، زردچوبه و دارچین اضافه می‌کنیم و کمی با پیاز تفت می‌دهیم تا با هم یکدست شوند.


مرحله سوم

در این مرحله آب قلم را به همراه ۲ پیمانه آب و بلغور گندم به قابلمه اضافه می‌کنیم، سپس حرارت زیر قابلمه را زیاد می‌کنیم. پس از اینکه آب درون قابلمه به نقطه جوش رسید، حرارت زیر قابلمه را کم می‌کنیم تا هریسه با حرارت بسیار ملایم بپزد.


مرحله چهارم

نکته مهم در مورد پایین آوردن کالری این غذای خوشمزه این است که اگر تمایل داشته باشیم این غذا را با کالری پایین‌تری درست کنیم می‌توانیم به جای استفاده از بلغور گندم از بلغور جو استفاده کنیم و آب قلم کمتری بریزیم.


مرحله پنجم

نکته دیگر در مورد درست کردن هریسه این است که این غذا را مانند حلیم گندم بعضی افراد با نمک سرو می‌کنند و بعضی افراد با شکر بیشتر می‌پسندد. به همین جهت باید توجه داشته باشیم که هریسه را به صورت کم نمک درست کنیم.


مرحله آخر از طرز تهیه هریسه گندم:


پس از اینکه هریسه بلغور گندم به خوبی لعاب انداخت و آماده شد آن را درون ظرف مورد نظرمان می‌کشیم. برای تزیین هریسه می‌توانیم به سلیقه خود از پیاز داغ، مخلوط دارچین و شکر، کنجد و غیره استفاده کنیم.

 

 

منبع: مجله دلتا

با این دو خوراکی مقوی، یعنی انار و گردو به عنوان یک دونه‌ی روغنی و آجیل مفید و انواع سبزیجات یک سالاد خوشمزه و مقوی درست کنید و کنار بقیه اعضای خانواده از طعمش لذت ببرید.

مواد لازم:

    انار: ۱ الی ۲ عدد
    گردو: ۱/۲ پیمانه
    هویج: ۲ عدد
    کلم بروکلی: ۱ عدد
    کلم قرمز: نصف ۱ عدد
    سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
    روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
    لیموترش: ۱ عدد
    نمک به مقدار لازم


طرز تهیه:

1. برای تهیه این سالاد ابتدا کلم بروکی رو به تکه‌های کوچک تقسیم میکنیم.


2. بعد برای ۵ دقیقه داخل آب در حال جوشیدن میذاریمشون تا نرم بشن و بعد هم آبکششون میکنیم.


3. حالا کلم قرمز هارو داخل غذاساز میریزیم.


4. چند پالس میزنیم تا کاملا ریز بشن.


5. هویج هارو هم خلالی میبریم.


6. همه مواد سالاد یعنی بروکلی، هویج، کلم، گردو‌ای که کمی خرد کردیم و انار دون شده رو داخل کاسه میریزیم.


7. خوب با هم مخلوشون میکنیم.


8. برای درست کردن سس سالاد ابتدا سس مایونز و روغن زیتون رو خوب با هم مخلوط میکنیم تا یکنواخت بشن.


9. بعد آب لیموترش و نمک هم اضافه کرده و مخلوط میکنیم.


10. حالا فقط میمونه مخلوط کردن سس با مواد سالاد.

 

11.بهتره این سالاد حدود ۱ تا ۲ ساعت داخل یخچال بمونه و بعد سرو بشه.

 

 

منبع: برترینها

شیرینی موزی دسری بسیار خوشمزه و لذیذ است که شما می توانید در کمتر از نیم ساعت آن را درست کرده و از خوردن آن در وعده عصرانه لذت ببرید.

شیرینی موزی یک خوشمزه هیجان انگیز است که می توانید آن را در روزهای که هوس یک شیرینی خوشمزه را کرده اید با کمترین مواد لازم درست کنید.

 

مواد لازم:

    بیسکویت پتی بور دو بسته
    کره 50 گرم
    موز 2 عدد
    پودر نارگیل 2 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

ابتدا بیسکویت های پتی بور را در غذاساز به صورت کامل پودر می کنیم.

در مرحله بعد کره را به صورت جامد با پودر بیسکویت مخلوط می کنیم تا یک خمیر به دست بیایید.

موزها را هم کاملا له می کنیم و به خمیر بیسکویت و کره اضافه کرده و حسابی ورز می دهیم تا یکدست شود.

از خمیر به اندازه بک گردو برمی داریم و در کف دست به آن شکل می دهیم و در آخر در پودر نارگیل غلط می دهیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.

 

نکات کلیدی:

    می توانید بجای پودر نارگیل از پودر پسته استفاده کنید.
    هر چه موز این شیرین بیشتر باشد این سیرینی خوشمزه تر می شود.

 

 

منبع: وقت صبح

طرز تهیه خوراک گوشت و دنبه

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/10/15 10:20 ·

خوراک گوشت و دنبه یکی از انواع غذاهای خوشمزه قدیمی ایرانی است که با دستورهای متوعی پخته می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر:

گوشت گوسفندی    ۶۰۰ گرم
دنبه    ۴۰۰ گرم
پیاز    ۲ عدد
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه    به مقدار کافی
گلپر و آب لیمو    به مقدار کافی

 

طرز تهیه خوراک گوشت و دنبه:

مرحله اول

برای تهیه خوراک گوشت و دنبه ابتدا گوشت و دنبه را به صورت تکه های کوچک مانند کباب چنجه خرد می کنیم. در ادامه تکه های کوچک را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس  چند لیوان آب اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند و کف گوشت خارج شود. در ادامه پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، کف های سفید رنگ روی سطح آب را با قاشق جمع کرده و دور می ریزیم.

مرحله سوم

پس از اینکه تمام کف های گوشت را گرفتیم، گوشت ها را درون آبکش می ریزیم. این کار باعث می شود که طعم و بوی زهم گوشت گوسفندی از بین برود. در ادامه پیازها را به صورت خلالی نازک و یکدست خرد می کنیم.

مرحله چهارم

حالا پیاز را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کرده و تفت دادن مواد را چند دقیقه دیگر ادامه می دهیم.

مرحله پنجم

در این مرحله دنبه ها را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا شروع به روغن انداختن کنند. در ادامه تکه های گوشت را به قابلمه اضافه کرده، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت بپزد.

مرحله ششم

پس از اینکه غذا به خوبی روغن انداخت و تکه های گوشت به طور کامل نرم شده و پختند، مقداری نمک، آبلیمو و گلپر به غذا اضافه می کنیم. پس از گذشت ۱۰ دقیقه غذا را در ظرف دلخواه می کشیم و به همراه نان سرو می کنیم.

 

 

منبع: چی شی

طرز تهیه شکلات صبحانه

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/10/11 10:55 ·

شکلات صبحانه یکی از انواع صبحانه های بسیار خوشمزه و محبوب بین المللی است که با طعم های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شکلات صبحانه در ادمه با ما همراه باشید.

مواد لازم شکلات صبحانه:
پودر کاکائو    ۱ پیمانه
شکر    ۱ پیمانه
شیر    ۱ لیتر
کره    ۵۰ گرم
اسانس فندق (اختیاری)    ۳ تا ۴ قطره

 

طرز تهیه شکلات صبحانه:

مرحله اول

برای تهیه شکلات صبحانه ساده ابتدا درون یک تابه بزرگ پودر کاکائو را به همراه شکر اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا گلوله های پودر کاکائو کاملا باز شود. در ادامه شیر را کم کم به مخلوط  پودر کاکائو اضافه می کنیم.

مرحله دوم

حالا مخلوط پودر کاکائو را هم می زنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم. توجه داشته باشید که تا زمانی که بافت مواد رقیق باشد نیازی به هم زدن مداوم نیست، البته هر از چند گاهی مواد را مخلوط می کنیم تا شکلات ته نگیرد.

مرحله سوم

در حین به قوام رسیدن مواد باید توجه داشته باشید که به هیچ به نقطه جوش نرسند. در ادامه زمانی که غلظت شکلات بیشتر شد به صورت مداوم هم می زنیم تا ته نگیرد و در صورتی که شکلات نه گرفت تابه را عوض می کنیم.

مرحله چهارم

حالا شکلات صبحانه را به مدت ۱ و نیم تا ۲ ساعت روی حرارت ملایم هم می زنیم تا کاملا غلیظ و کش دار شود. زمانی که شکلات غلیظ شد، کره را به آن اضافه می کنیم و به هم زدن مواد ادامه می دهیم تا کره ذوب شود

مرحله پنجم

در این مرحله پس از اضافه کردن کره، شکلات صبحانه کمی رقیق می شود، سپس مجددا روی حرارت ملایم هم می زنیم تا شکلات صبحانه کاملا غلیظ و کش دار شود. در ادامه به دلخواه مقداری اسانس فندق درون آن می ریزیم.

مرحله ششم

در نهایت شکلات صبحانه را به صورت داغ درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و اجازه می دهیم خنک شود، سپس درب آن را می بندیم. به دلیل اینکه شکلات ما مواد نگهدارنده ندارد، می توانیم آنرا به مدت ۱ ماه در یخچال نگهداری می کنیم. نوش جان.😊

 

منبع: پانا مگ