طرز تهیه شیرینی کشمشی در خانه با مواد و امکانات کم به راحتی امکان پذیر است. کافی است نکات و فوت و فن های آن را بلد باشید. شما می‌توانید یک شیرینی کشمشی خانگی بدون کره، زعفرانی یا شیرینی کشمشی و گردویی خوشمزه و مقوی در منزل تهیه کنید.-یکی ازانواع شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز و دیگر ایام که به راحتی می‌توانید در خانه تهیه کنید، شیرینی کشمشی است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی خانگی:

مواد لازم برای ۴ نفر

آرد سفید

150 گرم

پودر قند الک شده

175 گرم

کشمش پلویی

75 گرم

تخم مرغ درشت

2 عدد

وانیل

1/8 قاشق چایخوری

روغن جامد خانگی

100 گرم

  • در صورتی که تخم مرغ‌ها کوچک بودند، ۳ عدد تخم مرغ استفاده کنید.
  • به جای روغن جامد می‌توانید از ۷۵ گرم کره به دمای محیط رسیده استفاده کنید. (از روغن مایع استفاده نکنید.)  

 

طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه خانگی:

۱)  پیش از هر چیز، فر را با دمای بالا روشن کنید تا کاملا گرم و آماده شود.

۲) روغن و پودر قند الک شده را با هم مخلوط کرده و برای پنج دقیقه با همزن هم بزنید تا پودر قند داخل روغن حل شده و مخلوط کاملا یکدست و کرم رنگ شود.

۳) تخم مرغ اول را همراه با وانیل به مخلوط اضافه کرده و  به مدت یک دقیقه با همزن بزنید. سپس تخم مرغ بعدی را اضافه کنید و یک دقیقه دیگ آن‌ها را مخلوط کنید

۴) همزن را کنار بگذارید و آرد سفید قنادی که الک کرده اید را در سه مرحله اضافه کنید و با لیسک کاملا مخلوط کنید. (حدود دو قاشق از آرد را نگه دارید و به مخلوط اضافه نکنید.)

۵) کشمش‌ها رو با دو قاشق آرد باقیمانده مخلوط کنید.

۶) حالا کشمش و آرد مخلوط شده را به مواد اضافه کنید و کاملا با لیسک مخلوط کنید به طوری که کشمش‌ها به صورت یکنواخت داخل مواد پخش شوند. مایه شیرینی شما آماده است.

۷) درون سینی فر، کاغذ روغنی قرار دهید تا شیرینی کشمشی ها به سینی فر نچسبد. (اگر کاغذ روغنی در دسترس ندارید می‌توانید سینی فر را با روغن جدا کننده کیک، خوب چرب کنید تا شیرینی پس از پخت به سینی نچسبد.)

۸) مایه شیرینی را داخل قیف بدون سر ماسوره بریزید و به اندازه گردو و با فاصله کافی، روی سینی فر بزنید. (می‌توانید روی شیرینی‌ها، مقدار خیلی کمی پودر قند الک کنید. این کار باعث ترک خوردن روی شیرینی می‌شود تا یک شیرینی کشمشی سنتی تمام عیار داشته باشید.)

نکته مهم: شیرینی کشمشی حین پخت پهن و باز می‌شود و ممکن است بهم بچسبد. بنابراین سایز شیرینی‌ها را زیاد بزرگ نگیرید و آن‌ها را با فاصله در سینی بچینید. 

۹) دمای فر را که ابتدا روی بالاترین درجه گذاشته بودید، به ۱۶۰ درجه کاهش دهید. سپس سینی را در طبقه وسط فر بگذارید و اجازه دهید شیرینی‌ها بپزند. (برای اینکه شیرینی هایتان خشک نشوند، می‌توانید یک کاسه آب جوش از قبل داخل فر قرار دهید. این نکته شیرینی شما را در طول پخت نرم نگه می‌دارد.) زمان پخت حدود ۲۰ دقیقه است اما در فرهای مختلف متفاوت خواهد بود! زمانی که زیر شیرینی‌ها کمی طلایی شد، برای خارج کردن از فر زمان مناسبی است.

۱۰) کمی صبر کنید تا داخل سینی فر خنک شود. سپس شیرینی کشمشی ها را از کاغذ روغنی جدا کرده و درون ظرف در بسته نگه‌داری کنید تا نرم و لطیف بمانند و خشک نشوند.

نکته: اگر قبل از اینکه شیرینی ها خنک شده باشند، اقدام به جمع کردن آن‌ها کنید، ممکن است خرد شوند.

نکات پایانی:

اگر ترجیح می‌دهید شیرینی کشمشی شما بافت ترد تری داشته باشد و حالت کیکی به خود نگیرد، تخم مرغ ها را  بیشتر از یک دقیقه با مواد هم نزنید. همچنین در صورت تمایل برای خشک و ترد شدن شیرینی کشمشی؛ آرد شیرینی را کمی بیشتر بگیرید و زمان خارج کردن شیرینی کشمشی‌‌ها از فر، اجازه دهید اطراف شیرینی‌ها تقریبا قهوه ای شود سپس آنها را از فر خارج کنید تا خشک و برشته شوند.

شما می‌توانید به مواد لازم خود، گردوی خرد شده نیز اضافه کنید و همراه با کشمش ها با دیگر مواد مخلوط نمایید تا یک شیرینی کشمشی و گردویی لذیذ و جذاب داشته باشید. همچنین می‌توانید از کمی زعفران درون مواد استفاده کنید تا شیرینی های شما مجلسی تر و خوش رنگ و بو تر شوند. اگر کشمش دوست ندارید می‌توانید به جای کشمش، از شکلات چیپسی نسوز و ضد حرارت استفاده کنید.

 

منبع: ایجیگا