طرز پخت کیک در هواپز

مرضیه سالاری · 09:36 1400/08/19

مواد لازم جهت درست کردن کیک شکلاتی:

آرد مخصوص شیرینی پزی: یک و یک دوم پیمانه (۳۴۰ گرم)

شکر دانه ریز: یک پیمانه ( ۲۲۵ گرم)

پودر کاکائو: سه قاشق غذاخوری (۵۰ گرم)

جوش شیرین: یک قاشق چایخوری یا پکینگ پودر یک قاشق غذا خوری

نمک: یک دوم قاشق چایخوری

روغن مایع: شش قاشق غذاخوری( ۱۰۰ میلی لیتر)

عصاره وانیل یا پودر وانیل: یک قاشق چایخوری

آب سرد: یک پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر)

سرکه: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک در هواپز:

مرحله اول: آرد، جوش شیرین و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم. شکر و نمک را به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم تا ذرات مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله دوم: آب، سرکه و روغن مایع را به مواد خشک اضافه می کنیم و با همزن چند دقیقه مواد را خوب مخلوط می کنیم تا دانه های شکر کاملا حل شوند و مایع یکنواختی داشته باشیم.

مرحله سوم: یک قالب که قابل استفاده در هواپز باشد بر می داریم. کف قالب را کاغذ روغنی می گذاریم. مایع کیک را در قالب می ریزیم. قالب را چند بار آهسته به زمین می کوبیم تا هوای اضافی کیک خارج شود.

مرحله چهارم: قالب را در هواپز می گذاریم و در هواپز را می بندیم. دما را روی ۱۵۰ درجه و زمان را روی ۲۰ دقیقه تنظیم می کنیم.

مرحله پنجم: پس از اتمام زمان پخت قالب را از هواپز بیرون می آوریم و اجازه می دهیم سرد شود. سپس کیک را به آرامی از قالب جدا می کنیم. می توانید کیک را به دلخواه تزیین کنید یا برش زده و در یخچال نگهداری کنید. طعم و بافت این کیک شبیه به کیک خیس شکلاتی می باشد.

نکات پخت:

    این کیک را می توانید در فر گازی نیز بپزید. به این منظور فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. قبل از گذاشتن کیک در فر، حداقل به مدت یک ربع فر باید با همین دما گرم شده باشد. چهل دقیقه زمان برای پخت این کیک کافیست. بعد از سی دقیقه می توانید در فر را باز کنید و با خلال دندان پخته شدن کیک را تست کنید. اگر دمای فر شما از حد استاندارد بالا باشد ممکن است مدت زمان کمتری برای پخت کیک نیاز داشته باشید و بعد از چهل دقیقه کیک شما بسوزد. بهتر است در این گونه موارد دمای فر را کمتر از مقداری که در دستور پخت کیک عنوان شده است قرار دهید.
    اگر کاغذ روغنی ندارید، قالب کیک را با کره یا روغن چرب و سپس آرد پاشی کنید. با این کار کیک هنگام پخت به قالب نمی چسبد.
    در رسپی اصلی این کیک از بکینگ سودا یا جوش شیرین استفاده شده است. شما می توانید به جای جوش شیرین از یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر استفاده نمایید.

 

منبع: ژور