طرز تهیه کوکو گردو گیلانی بدون گوشت

مرضیه سالاری · 08:47 1400/08/09

کوکو گردو یک غذای گیلانی آسان و خوشمزه است. در نقاط مختلف استان گیلان این کوکو را با کمی تغییر در مواد اولیه طبخ می‌کنند. طرز تهیه کوکو گردو را بخوانید و این غذای راحت را در منزل امتحان کنید.

همان‌طور که گفتیم در استان گیلان کوکو گردو را به روش‌های مختلفی تهیه می‌کنند. در برخی دستورها این کوکو را با گوشت می‌پزند. گاهی نیز کوکو گردو برای صبحانه آماده می‌شود که در آن صورت سیب‌زمینی و پیاز حذف شده و گردو را با تخم مرغ، آرد برنج، شکر و دارچین مخلوط می‌کنند. یک حالت دیگر نیز سرو کردن کوکو به همراه فسنجان است.

در این مطلب ما طرز تهیه کوکو گردو گیلانی با سبزیجات معطر و بدون گوشت را به شما می‌گوییم. «چوچاق» که از سبزی‌های محلی گیلان محسوب می‌شود، نقش مهمی در عطر و طعم این غذا دارد. بنابراین در صورتی که به چوچاق دسترسی دارید، حتما از آن استفاده کنید. 

 

 

*زمان آماده سازی

15 دقیقه

 

*زمان پخت

25 دقیقه

 

*تعداد سرو

4 نفر

 

مواد لازم:

روغن سرخ‌کردنی 6 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه 0.5 قاشق چای‌خوری
نمک 1 قاشق چای‌خوری
سیر - رنده شده 2 حبه
پیاز سفید - رنده شده 1 عدد
چوچاق - ریز خرد شده 0.25 فنجان
گردو - آسیاب‌شده 1 پیمانه
نعنا تازه - ریز خرد شده 0.25 فنجان
جعفری - ریز خرد شده 0.5 فنجان
شوید - ریز خرد شده 0.25 فنجان
تره - ریز خرد شده 0.25 فنجان
سیب‌زمینی 1 عدد
تخم مرغ 5 عدد

طرز تهیه کوکو گردو گیلانی:

  1. سیب‌زمینی را آب‌پز کنید، سپس پوستش را جدا کرده و آن را رنده کنید. گردو را در غذاساز یا آسیاب بریزید تا کاملا خرد شود. دقت کنید گردو نباید پودر شود. پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
  2. جعفری، شوید، نعنا، تره و چوچاق (در صورت دسترسی) در غذاساز بریزید یا با چاقو کاملا ساطوری خرد کنید.
  3. سیب‌زمینی و پیاز رنده‌شده، گردو، سبزیجات و سیر را در کاسه‌ای بزرگ بریزید. تخم مرغ‌ها را در کاسه بشکنید و نمک، فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کنید. حالا تمام مواد را خوب هم بزنید تا مایه کوکو گردو درست شود.
  4. یک تابه دردار انتخاب کنید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. ۴ قاشق غذاخوری روغن را در تابه بریزید تا گرم شود. وقتی روغن کاملا گرم شد، تمام مایه کوکو را در آن بریزید و تابه را به آرامی بچرخانید تا مایه به صورت یکسان در آن پخش شود. در تابه را بگذارید و شعله را کمی کم کنید تا کوکو بپزد.
  5. حدود ۱۵ دقیقه بعد کوکو به اندازه‌ای پخته که آن را برگردانید. به ۲ روش می‌توانید این کار را انجام دهید. روش اول اینکه کوکو را از شعاع‌های دایره ببرید و هر مثلث را جداگانه برگردانید. روش دوم اینکه یک بشقاب بزرگ روی در تابه قرار دهید و تابه را بچرخانید تا کوکو در بشقاب قرار بگیرد. سپس با کمک یک کفگیر به آرامی کوکو را از سمت دیگر به تابه برگردانید. پس از برگرداندن کوکو ۲ قاشق روغن باقی‌مانده را از کناره‌های تابه در آن بریزید و تابه را کمی تکان دهید تا روغن یکنواخت پخش شود.
  6. سمت دیگر کوکو را برای ۱۰ دقیقه بپزید. سپس آن را در ظرف سرو کشیده و به همراه نان و مخلفات دلخواه سرو کنید.

 

منبع: سبک زندگی