طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی

در شیوههای پختی که مربوط به جنوب کشور میشود معمولاً از ماهیهایی نظیر سنگسر، هامور، شوریده، شیر، جش، سرخو و سِکِن استفاده میشود که دارای گوشت لخم هستند. دیگر نکاتی که در طرز تهیه جنوبی قلیه ماهی مشهود است استفاده زیاد از سبزی شنبلیله، مقدار زیادی ادویههای مختلف و همینطور تمبر هندی است که باعث ایجاد تفاوت در طعم این غذا نسبت به سبک شمالی آن میشود.
مواد لازم:
تمبر هندی: صد تا دویست گرم
ماهی سنگسر: یک کیلو
سبزی گشنیز: یک کیلو
سبزی شنبلیله: نیم کیلو
پیاز متوسط: سه عدد
سیر: شش حبه
زردچوبه روغن
نمک
فلفل
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را به صورت ریز خرد کنید. یک ماهیتابه را انتخاب کنید و درون آن روغن بریزید؛ پیازها را درون ماهیتابه بریزید و تف دهید پس از این که پیاز به مرحله طلایی شدن نزدیک شد، زردچوبه را به آن اضافه کنید. سریها را هم خرد کنید و درون ماهیتابه بریزید سپس سبزیهایی را که از قبل خرد کردهاید، درون تابه بریزید و تا تیره شدن و سرخ شدت سبزیها صبر کنید. در این فاصله یک لیوان را تا نصفه از آبجوش پر کنید و تمبر هندی را درون آن بریزید تا به خوبی به آب لعاب دهد. پس از این که آب ماهیتابه خشک شد ماهی را که آماده کردهاید را درون ماهیتابه و یا قابلمه سبزیها بیندازید. تمبر هندی را به همراه آب از صافی عبور دهید و عصاره حاصل شده را به خورشت اضافه کنید. نمک و فلفل را هم به غذا اضافه کنید و درب آن را بزارید تا ماهی طعم بگیرد. پس از جا افتادن خورشت و روغن گرفتن آن میتوانید آن را به همراه برنج سرو کنید.
نکات:
سعی کنید از ماهیهای پر گوشت و با استخوان کم استفاده کنید. قبل از انداختن ماهی در ماهیتابهای که در آن سبزیها قرار دارند میتوانید مقداری نمک و فلفل بر سطح ماهی بپاشید تا ماهی طعم بیشتری بگیرد.
اگر میخواهید ماهی شکل و فرم خود را به خوبی حفظ کند و نرم نشود، میتوانید قبل از اضافه کردن ماهی به سبزیها آن را در یک تابه دیگر به صورت سطحی سرخ کنید. بعد آن را چند دقیقه قبل از تمام شدت پخت خورشت به غذا اضافه کنید؛ اما این کار کمی ماهی را از سبک پخت اصلیش دور میکند.
منبع: کافه مپ