طرز تهیه دلمه کلم

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/7/19 07:56 · خواندن 2 دقیقه

دلمه کلم از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و پرطرفدار و از گزینه‌های بی‌چون و چرای سرو در مهمانی‌ها و مجالس است.دلمه کلم برگ یکی از انواع دلمه‌های پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که علاوه بر اینکه می‌تواند به عنوان یک غذای کامل سرو شود، به‌عنوان یک پیش غذای مجلسی نیز کاربرد ویژه‌ای دارد.

مواد لازم:

  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز خرد شده ۱ عدد بزرگ
  • سیر ۳ حبه
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی خرد شده ۱ عدد
  • سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه‌ای ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر آویشن ۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • برگ کلم ۱۵ عدد
  • گوشت چرخ‌کرده ۲۰۰ گرم
  • برنج یک‌چهارم فنجان
  • پودر نان تست یک‌چهارم فنجان
  • جعفری تازه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه کلم:

  • برای تهیه دلمه کلم یا کلم شکم‌پر به مقداری پودر نان نیاز دارید. اگر پودر نان آماده ندارید، باید نان تست را در فر سوخاری کنید و وقتی که خوب خشک شد، در غذاساز ریخته و پودر کنید.
  • در قابلمه‌ای که می‌خواهید کلم شکم‌پر را بار بگذارید، پیاز را با کمی روغن سرخ کنید. وقتی رنگ پیاز تغییر کرد نیمی از آن را برای گوشت کنار بگذارید و نیمه دیگر را با سیر، پودر آویشن، نمک و فلفل شکر قهوه‌ای و سرکه بالزامیک به مواد اضافه کنید. سپس رب گوجه و گوجه فرنگی خرد شده را هم با مواد سرخ کنید. در صورت لزوم کمی آب روی مواد بریزید و برای جوشیدن به آنها ۱۰ دقیقه زمان دهید.
  • وقتی پودر نان و سس غذا آماده شد، در یک قابلمه مناسب آب را به جوش بیاورید و برگ‌های کلم را در آن بریزید. بعد از حدود یک دقیقه جوشیدن، برگ‌ها کمی نرم می‌شوند. برگ‌های کلم را از آب بیرون بیاورید و بدون آنکه به هم بچسبند روی یک سینی بزرگ پهن کنید.
  • پیاز سرخ شده را در یک تابه بریزید و گوشت را با آن تفت دهید. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. سپس یک فنجان از سس را روی این مواد بریزید و باقی سس را کنار بگذارید. نصف فنجان آب دیگر به این ترکیب اضافه کرده و برنج و خرده نان را روی مواد بریزید و هم بزنید. سپس در قابلمه را برای پنج دقیقه ببندید تا برنج نیم پز شود.
  • یک ملاقه از سس باقی مانده را کف تابه مناسب پخت کلم شکم‌پر بریزید. حالا برگ‌های بزرگ کلم را با چاقو به شکل مثلثی برش بزنید و در قسمت پهن برگ، دو قاشق از مواد آماده شده را پهن کنید. سپس کلم را لوله کنید و در ظرف پخت قرار دهید. رول‌های کلم را به همین شیوه آماده کنید و با ملاقه روی آن‌ها مقداری سس بریزید.
  • حدود یک ساعت تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کلم‌های شکم‌پر خوب بپزند.

 

منبع: مجله دلتا