راهنمای آشپزی و تهیه بهترین غذاها

دلمه برگ مو غذای ایرانی

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/7/21 09:01 · خواندن 2 دقیقه
دلمه برگ مو یکی از غذاهای محبوب بوده که در فصل بهار و تابستان در سفره ی ایرانی ها وجود داشته، این خوشمزه های کوچک از برگ مو، برنج، گوشت، پیاز، لپه و سبزی های معطر تهیه شده است.دلمه را با ذائقه های متفاوت ملس یا ترش تهیه نمایید.

مواد مورد نیاز دلمه برگ مو:

  • برگ مو ۷۵۰ گرم
  • برنج ۷ پیمانه
  • لپه ۱/۲ و ۱ پیمانه
  • سبزی دلمه ۱ کیلو گرم
  • ماست ترش ۱ پیمانه(اختیاری)/شکر ۱ قاشق غذاخوری(اختیاری)
  • سرکه یا آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری(اختیاری)
  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • روغن
  • نمک، فلفل و ادویه به میزان دلخواه

این مواد برای ۸ نفر کافیست.

طرز تهیه دلمه برگ مو:

۱-ابتدا سس گوشت را تهیه نمایید.

پیاز را ریز خرد و سرخ کرده و با گوشت چرخ کرده و ادویه تفت دهید(سس گوشت را کنار بگذارید).

۲-سبزی دلمه را شسته و ریز خرد کرده و داخل تابه همراه با کمی روغن به مدت  ۱۰ دقیقه سرخ کنید(سبزی سرخ شده را کنار بگذارید).

۳-لپه را با کمی آب در ظرفی پخته و آبکش کنید.

۴-برنج را ۲ ساعت خیسانده و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید سپس برنج را آبکش و در یک ظرف بزرگ  بریزید.

۵-زمان درست کردن دلمه فرا رسیده، در یک ظرف برنج، سبزی، لپه، گوشت، ماست(یا در صورت تمایل شکر)، کمی نمک و کمی آب لیمو افزوده و مخلوط کنید.

۶-برگ مو ها را در قابلمه همراه با آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده تا کمی نرم شوند(اختیاری).

۷-در انتها، برگ مو را کف دست بگذارید و ۲-۱ قاشق غذاخوری از مخلوط برنج در مرکز آن بریزید.

برگ مو را ببندید.

۸-کف قابلمه را کمی برگ مو گذاشته تا از سوختن دلمه ها جلوگیری کنید.

دلمه ها را به ترتیب در قابلمه بچینید.

۱ لیوان آب جوش را کنار دلمه ها ریخته و به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم اجازه داده تا دلمه ها بپزند.

 

منبع: یامی شف