طرز تهیه سالاد الویه مجلسی؛ نکات طلایی برای خوشمزهتر شدن آن

سالاد الویه بسیار مقوی، خوشمزه و خصوصاً موردعلاقه بچهها و بزرگسالان است. این سالاد خوشمزه را میتوانید در لیست غذا برای ناهار قرار داده و به همراه نان میل کنید. سالاد الویه در حقیقت سالادی روسی است که در اروپا آن را به عنوان سالاد روسی میشناسند. در ایران نیز سالاد الویه بسیار پرطرفدار و با همان نام سالاد الویه شناخته شده است. در روسیه به جای خیار شور معمولاً از خیار استفاده میکنند و کالباس به جای مرغ در سالاد الویه میریزند. در سالاد الویه روسی به هیچ عنوان مواد رنده نمیشود و همه مخلفات درون سالاد الویه به صورت نگینی خرد میشود. سالاد الویه مجلسی برای مهمانی عصرانه و شبانه، جشن تولد و جشنهای دیگر مناسب است و میتواند بهعنوان چاشت مناسب و سالم برای کودکان باشد. برخی سالاد الویه را با نان لواش، نان خانگی و برخی با نان باگت میپسندند. بعضی دیگر سالاد الویه را ساندویچی میکنند و در هنگام سفر یا پیکنیک به عنان غذای سریع و ساده به کار میبرند.
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سیبزمینی متوسط | ۴ عدد |
تخممرغ | ۳ عدد |
نخودفرنگی | ۱ لیوان |
خیار شور خرد شده | ۱ لیوان |
سس سالاد الویه | ۵ قاشق غذاخوری |
آب مرغ | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
آبلیمو یا لیموترش یا سرکه | به مقدار لازم |
آب | ۱ استکان |
طرز تهیه سالاد الویه مجلسی:
- ابتدا سینه مرغ را با یک پیاز متوسط، یک استکان آب و نمک آب پز کنید. بعد از پخته شدن آن را با دست به شکل نازک، کوچک و هماندازه ریش ریش کنید.
- سیبزمینی و تخممرغ را آب پز کرده، پوست بکنید و به قطعات نگینی خیلی کوچک و هماندازه ریز کنید. (میتوانید از رنده درشت هم استفاده کنید که کاملاً سلیقهای است)
- خیار شور خردشده را با نخودفرنگی به مخلوط اضافه کنید.
- سپس سس سالاد الویه را به مواد اضافه کنید، برخی به سس کمی ماست نیز اضافه میکنند و در عوض از آبلیمو یا سرکه کمتری استفاده میکنند.
طرز تهیه سس سالاد الویه:
سس سالاد الویه ترکیبی از مایونز + چند قاشق آب مرغ + چند قاشق آبلیمو ترش تازه یا سرکه + نمک و فلفل سیاه
- نکته اول: فلفل سیاه را کم نریزید چون طعم سالاد الویه را محشر میکند.
- نکته دوم: آبلیمو یا سرکه فقط در حدی که تعادل در مزه الویه ایجاد کند باید اضافه شود نباید سالاد را زیادترش کند.
- نکته سوم: میتوانید به سس سالاد الویه کمی آویشن هم اضافه کنید که کاملاً سلیقهای است.
- نکته چهارم: الویه را در ظرف سربسته بریزید و دو تا سه ساعت در یخچال استراحت بدهید تا سالاد الویه خوشمزهتر شود.
فوتوفنهای سالاد الویه مجلسی:
- نکته اول: سیبزمینی را حتماً با پوست آب پز کنید وگرنه سالاد الویه شل میشود.
- نکته دوم : میتوانید در ترکیب سالاد الویه، از هویج آب پز هم استفاده کنید. برای خوشطعم کردن این سالاد هویج را باکمی شکر یا عسل بخارپز و بهصورت نگینی خردکنید و به سایر محتویات بیفزایید.
- نکته سوم: با نخودفرنگی، هویج آب پز، خیار شور، گوجهفرنگی و زرده تخممرغ میتوانید روی سالاد را تزیین کنید.
منبع: مجله اوکالا