لوبیا پلو از دسته غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی می باشد که همراه با سالاد شیرازی و یا ماست و خیار سرو می شود.

مواد لازم لوبیا پلو:

مواد لازم مقدار لازم
برنج 4 پیمانه
گوشت ران گوسفندی 400 گرم
پیاز ریز خرده شده 1 عدد
لوبیا سبزخردشده 500 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
دارچین 1 قاشق مرباخوری
پودر کاری 1 قاشق مرباخوری
پودر زعفران 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
روغن یا کره حیوانی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

 

طرز تهیه لوبیا پلو:

مرحله اول :تفت دادن پیازها

ابتدا قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن در آن میریزیم تا داغ شود ، سپس پیاز را داخل آن میریزیم و با کمی نمک تفت میدهیم.

مرحله دوم :اضافه کردن تکه های گوشت

در پیاز سرخ شده گوشت تکه ای و ریز شده را میریزیم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود.

مرحله سوم :اضافه کردن ادویه ها

بعد از اینکه پیاز ها آب انداخت زرد چوبه را داخل آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا پیاز ها سرخ شوند.

مرحله چهارم :افزودن رب گوجه فرنگی

سپس رب گوجه فرنگی را به همراه پودر کاری و نصف دارچین گفته شده داخل گوشت ها می ریزیم و کاملا هم میزینم.

مرحله پنجم :اضافه کردن آب به مواد

و کاملا هم می زنیم سپس نیم لیتر آب داخل مواد گوشت و پیاز سرخ شده میریزیم و اجازه میدهیم تا گوشت ها بپزند.

مرحله ششم :تفت دادن لوبیا ها

 در این فاصله لوبیا ها را در ظرف دیگر و با کمی روغن تفت میدهیم.

نکته: برای تهیه لوبیا پلو بهتر است از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.

 سپس در آب گوشتی که به جوش آمد اضافه میکنیم .حرارت آن را کم میکنیم تا به آرامی مواد کنار هم بپزند و آب آن تبخیر نشود.

در 10 دقیقه آخر پخت نمک و نصف پودر زعفران را هم داخل مواد لوبیا پلو میریزیم.

مرحله هفتم :آماده کردن برنج

وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن تبخیر شد آن را از روی حرارت بر میداریم تاکمی سرد تر شود.

در این فاصله برنج از قبل شسته شده و خیس خورده را آبکش میکنیم سعی کنید برنج را زنده تر بردارید تا هنگام اضافه شدن با مواد خمیر نشود.

ته قابلمه ای که میخواهیم لوبیا پلو را در آن دم کنیم مقداری روغن و زعفران دم کرده میریزیم و با ته دیگ سیب زمینی کف قابلمه را پر میکنیم.

مرحله هشتم :مخلوط کردن لوبیا و برنج

سپس مقداری از برنج را با کف گیر داخل قابلمه میریزیم و بعد یک لایه از مواد لوبیا که هیچ آبی ندارد روی برنج میریزیم و کاملا مخلوط میکنیم تا برنج سفیدی داخل قابلمه نداشته باشیم و این لایه ها را تا آخر ادامه میدهیم.

مرحله نهایی :آماده شدن لوبیا پلو و سرو

از باقی مانده دارچین هم میتوانید برای لای برنج ها استفاده کنید.در آخر هم چند سوراخ با ته قاشق داخل برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالای برنج کشیده شود.از دم کنی هم برای در قابلمه استفاده کنید تا برنج بعد از بخار کردن نرم نشود.

بعد از اینکه برنج پخت میتوانید مقداری کره ذوب شده و یا روغن حیوانی داغ شده روی آن بکشید.

نکته: لوبیا پلو در کنار سالاد شیرازی بسیار دلچسب و پرطرفدار می باشد.

نکات تکمیلی در مورد لوبیا پلو:

لوبیا پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1ساعت و 30 دقیقه میباشد .
لوبیا پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6نفر مناسب میباشد .

 

منبع: نمناک