آش لخشک مشهدی

آش سنتی لخشک مربوط به مشهد می باشد و شباهت زیادی به آش رشته دارد و معمولا در فصل های سرد زمستان یا پاییز آن رادتهیه میکنند. در ادامه مواد لازم برای تهیه آش لشخک را معرفی می کنیم و سپس طرز تهیه آش لخشک مشهدی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه آش لخشک مشهدی:
-
سبزی آش : 1 کیلو
-
رشته لخشک : 300 گرم
-
پیاز خرد شده : 2 عدد
-
سیر له شده : چند حبه
-
روغن، نخود و لوبیا : به مقدار لازم
-
آب، نعنا داغ، کشک : به مقدار لازم
طرز تهیه آش لخشک مشهدی:
ابتدا باید قابلمه را آب ریخته و روی شعله گاز بگذارید وقتی که جوش آمد سبزی تازه خرد شده را داخل آن بریزید تا 20 دقیقه بجوشد و بپزد.
بعد از آن نخود و لوبیا را که از قبل خیسانده بودید و جوشانده اید را برداشته و آب آن را عوض کنید و داخل قابلمه بریزید.
پس از اینکه کاملاً پختند داخل یک ظرف جدا مقداری روغن ریخته و پیازها را خلالی یا نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و کمی هم مخلوط کرده و با پیاز تفت دهید تا طلایی رنگ شود و بعد به آش اضافه کنید و بقیه سیر له شده را به شکل خام داخل آش بریزید.
حالا رشته لخشک خود را اضافه کرده و بگذارید که بپزد و بعد از اینکه 20 دقیقه گذشت در قابلمه را بگذارید که دم بکشد. تقریباً 20 دقیقه باید در بسته و شعله کم باشد و سپس آن را خاموش کنید و بگذارید که نیم ساعت در بسته باشد و بخار داخل آن باشد. سپس آن را در ظرف دلخواه سرو کرده و برای تزئین از نعنا داغ و پیاز داغ و کشک استفاده کنید.
منبع: دکور پلاس