طریقه پخت حلیم

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/9/10 14:15 · خواندن 5 دقیقه

حلیم یکی از غذاهای بسیار محبوب و لذیذ ایرانی هاست که ً غذایی کامل محسوب می‌شود ولی برای صبحانه آن را در نظر می گیرند. بنابراین اگر در نظر داشته باشید که یک صبحانه مفصل میل کنید حلیم یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود.

البته همانطور که گفتیم برای نذری هم حلیم را تهیه می‌کنند. با اینکه حلیم دستور پخت سختی ندارد اما بعضی ها قادر به پختن آن نیستند و عده اندکی هستند که می‌توانند این غذا را خیلی خوشمزه و لذیذ تهیه کنند زیرا پختن حلیم فوت و فن هایی دارد که باید با آن آشنا باشید تا غذا را به بهترین نحوه تهیه کنید و برای وعده صبحانه یا نذری ماه محرم یا به عنوان افطاری در ماه مبارک رمضان تهیه کنید.

بهتر است برای درست کردن حلیم از گوشت قرمز گوسفندی یا گوشت بوقلمون استفاده کنید. البته بعضی از افراد علاقه دارند که داخل حلیم از گوشت مرغ استفاده کنند که البته این مورد در طعم آن تأثیرگذار خواهد بود.

 

در ادامه مواد لازم برای تهیه حلیم را مشاهده می‌کنید و باید در نظر داشته باشید نسبت های بین مواد اولیه به صورت هدفدار تعیین شده و اگر بخواهید مقدار هر کدام از آنها را تغییر دهید باید به همان نسبت میزان سایر مواد اولیه را هم تغییر دهید.

مواد لازم برای تهیه حلیم:

    گندم پوست کنده : 500 گرم
    گوشت : 250گرم
    پیاز: یک عدد متوسط
    آب : به مقدار لازم
    نمک : به مقدار خیلی کم
    روغن حیوانی یا کره آب شده : به مقدار لازم
     شکر و دارچین :  به مقدار لازم برای تزیینات
    کنجددر صورت دلخواه :مقداری برای تزئین

 
دستور پخت حلیم:

در اولین مرحله برای تهیه حلیم باید گندم های پوست کنده را بخیسانید. حدود 12 ساعت باید گندم ها در خیس بمانند. پس از این مدت باید آب گندم ها را خالی کنید و با حدود 18 لیوان آب درون یک قابلمه بزرگ بریزید تا بجوشد. وقتی که می جوشد کفی که روی ظرف جمع می‌شود را بگیرید تا حلیم شما تیره نشود. بعد از اینکه آب جوش آمد شعله را کمتر کنید و در قابلمه را بگذارید تا به خوبی گندم ها بپزند ‌.

در همین فاصله باید یک عدد پیاز خرد شده را با گوشت و دو لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا بپزد.

وقتی که آب جوشید حرارت را کمتر کنید تا کاملاً مغز پخت شود. حدود سه ساعت زمان برای پختن گوشت نیاز است. وقتی که نیم پز شد بهتر است کمی نمک به آن اضافه کنید تا طعم بگیرد.

موقعی که گندم در حال پختن است گاهی آن را هم بزنید که ته نگیرد و بعد از این که 4 ساعت گذشت آن را از روی شعله گاز بردارید. وقتی که خنک تر شد با استفاده از گوشت کوب برقی یا مخلوط کن به خوبی آنها را له کنید که کاملاً پوره شود و یکدست و صاف باشد.

حالا باید گوشتی که پخته شده را هم به صورت ریش ریش در بیاورید و آب آن را از صافی رد کرده و با گوشت درون گندم‌ هایی که له کرده اید بریزید و بازهم حدود 15 دقیقه با استفاده از گوشت کوب همه محتویات را با هم بکوبید.

اکنون کمی هم نمک داخل آن ریخته و نیم ساعت روی شعله گاز بگذارید تا به صورت ملایم بپزد. وقتی که به غلظت مناسب رسید و کش دار شد از روی گاز بردارید و در ظرف دلخواه سرو کرده و برای تزیین آن از مقداری کره آب شده و روغن حیوانی و همچنین شکر و کنجد و دارچین استفاده کنید.

 

 

فوت و فن های پختن حلیم گندم خوشمزه خانگی:

حلیم سرشار از مواد مغذی است زیرا پایه اصلی پختن این غذا گوشت و گندم است که بسیار مقوی هستند و منبع غنی از آهن، منیزیم، روی و نیاسین می باشد.

در صورتی که از گندم سبوس‌دار استفاده کنید بیماری‌های گوارشی شما هم درمان خواهد شد.

برای اینکه حلیم زودتر بپزد می توانید از بلغور گندم استفاده کنید.

استفاده از شکر برای حلیم اختیاری است بعضی از افراد دوست دارند بانمک میل کنند و بعضی ها با شکر و تعیین کننده آن سلیقه افراد مصرف کننده می باشد.

محتویات حلیم را حتماً با استفاده از غذاساز و مخلوط کن یا گوشت کوب برقی له کنید تا کاملا صاف و یکدست باشد.

برای اینکه حلیم کشدار تر باشد باید آن را بیشتر بکوبید و گوشت دنده گوسفند تازه و استخوان در کنار گوشت سردست و سر سینه برای طعم حلیم بسیار مناسب است و بیشتر کش می‌آید.

نباید گوشت حلیم را خورد کنید چون باعث می‌شود که رشته‌های آن کوتاه شود و کش نیاید
یکی از فوت و فن های مهم برای پختن حلیم این است که به آن شیر اضافه کنید. وقتی که گندم و گوشت جا افتاد و هنوز روی شعله گاز است می‌توانید مقداری شیر هم به آن اضافه کنید و هم بزنید.

هرچه مدت زمان بیشتری حلیم روی گاز بماند و با شعله کم برای مدت طولانی بپزد، طعم بهتری پیدا می‌کند و ظاهر آن هم جذاب تر خواهد شد.

هر چه میزان گندم بیشتر باشد زمان پخت حلیم هم بیشتر خواهد بود و اگر گندم با پوست داشتید بعد از اینکه پخت نپباید آن را از صافی رد کنید که همه پوست گرفته شود
اگر می خواهید حلیم رژیمی باشد شکر و کره را کنار گذاشته و به جای آن از عسل استفاده کنید.

برای مقوی تر شدن حلیم هم می توانید 2 قاشق غذاخوری کنجد خام بعد از پخت حلیم به آن اضافه کنید تا مقوی تر باشد.

تقریباً 5 ساعت برای پختن کامل حلیم زمان نیاز است و هر چه این زمان بیشتر باشد خوشمزه تر می شود.

اگر حلیم را با مرغ پختید باید زمان کمتری برای پخت آن بگذارید.

مواد اولیه ای که برای پختن حلیم به آن اشاره کردیم برای 6 نفر مناسب بود و در صورتی که بخواهید آن را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت ها مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.

 

منبع: آف دکور پلاس