غذاهای خوشمزه و مقوی با گل کلم

مرضیه سالاری مرضیه سالاری مرضیه سالاری · 1400/12/1 09:36 · خواندن 6 دقیقه

کلم یک غذای کامل از مواد مغذی است، زیرا حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که برای سلامتی مفید بوده و بدن را از بیماری محافظت می‌کند.

 

/1 گراتن گل‌کلم:

کره: ۴ قاشق غذاخوری

آرد: ۳ قاشق غذاخوری

شیر: ۲ فنجان (گرم)

پنیر چدار: سه چهارم فنجان (رنده شده)

پنیر پارمزان: ۱۲ فنجان

گل کلم: یک سر (اندازه متوسط)

سوخاری: ۳ قاشق غذاخوری

نمک برای مزه، نمک برای طعم دادن

فلفل سیاه به دلخواه

 

گل کلم را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.

دو قاشق غذاخوری کره را روی حرارت کم ذوب کنید، سپس آرد را اضافه کنید و یک دقیقه هم بزنید و شیر را به تدریج اضافه کنید، هم بزنید.

مخلوط را ادامه دهید تا غلیظ شود، نمک، فلفل و بخشی از پنیر را اضافه کرده و هم بزنید، سپس کنار بگذارید.

یک ‌سوم سس را در یک سینی مستطیل شکل بریزید، سپس گل کلم را پهن کرده و بقیه سس را روی آن بریزید.

سوخاری را با بقیه پنیر مخلوط کرده و مخلوط را روی آن پخش کنید.

بقیه کره را ذوب کنید و آن را روی سینی پخش کنید ، سپس نمک و فلفل را چاشنی کرده و در فر با حرارت متوسط به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه بپزید.

 

/2 سوپ تره و گل‌کلم:

تره فرنگی: ۲ دسته

سیر: ۳ حبه

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

 گل کلم: ۱ فنجان (گلچه های کوچک خرد شده)

 آب: یک فنجان

نمک: نصف قاشق چایخوری

 فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری

 آب مرغ: ۴ فنجان (یا سبزیجات)

 آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری

 

تره‌فرنگی را خرد کرده و در ظرف پر از آب بریزید ، سپس آبکش کرده و کنار بگذارید. حبه‌های سیر را خرد کرده و کنار بگذارید.

 روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. سیر و تره فرنگی را اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید.

گل کلم خرد شده ، آب و آب‌مرغ را اضافه کنید و مخلوط را بگذارید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید، در  قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید ۷ دقیقه روی اجاق گاز بماند تا گل کلم نرم شود.

سوپ را در مخلوط کن یا غذاساز له کنید تا یکدست شود، سپس به قابلمه برگردانید. آب لیمو، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید.سوپ را در بشقاب ها بریزید و گرم سرو کنید.

 

/3  گل‌کلم و سیب‌زمینی در فِر:

گل کلم: یک عدد متوسط

 سیب زمینی: ۴ عدد (پوست کنده و خرد شده)

سیر: ۵ حبه (خرد شده)

روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری

 نمک: نصف قاشق چایخوری

 فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری

 

فر را با دمای ۴۵۰ درجه گرم کنید. گل کلم، سیب زمینی، سیر ، روغن زیتون ، نمک و فلفل را در یک کاسه خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.

در ظرف، کاغذ روغنی پهن کنید و گل کلم و سیب زمینی مزه‌دار شده را درون آن قرار دهید.

سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید، تا زمانی که سبزیجات نرم شوند و گرم سرو شوند.

 

/4  کوکوی گل‌کلم:

گل کلم (آب پز): یک عدد متوسط

تخم مرغ: ۳ قطعه

جعفری: ۱۰۰ گرم (خرد شده)

پیاز: ۱ عدد (اندازه متوسط / خرد شده)

سیر: ۲ حبه (خرد شده)

آرد: ۲ فنجان

ادویه کاری: یک قاشق غذاخوری

ادویه جات مخلوط شده: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: نصف قاشق چایخوری

روغن نباتی: یک دوم فنجان

 

گل کلم آب پز در ظرفی بریزید و آرد، تخم مرغ و جعفری را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

 پس از آن پیاز، سیر، کاری، ادویه های مخلوط و نمک راهم اضافه کنید.

 روغن نباتی را روی آتش گرم کنید، سپس مقدار مخلوط را به صورت یک قرص پخش کنید و بگذارید تا هر دو طرف آن قهوه‌ای شود.

 

/5  ترشی گل‌کلم:

چغندر: ۱ قطعه (نصف)

 گل کلم: یک عدد و تقسیم شده به گلچه

 آب: ۴ فنجان

 نمک: ۴ قاشق غذاخوری

 شکر: یک قاشق غذاخوری

 سرکه: یک قاشق بزرگ

 

نمک، شکر و سرکه را با آب در یک کاسه حل کنید. چغندر و گل کلم را در شیشه ای قرار دهید که متناسب با مقدار گل کلم باشد.آب مخلوط شده با نمک، شکر و سرکه را ریخته و شیشه را محکم ببندید. ترشی را به مدت ۱۰ روز تا دو هفته بگذارید تا ترشی آماده و سرو شود.

 

/6 سالاد گل کلم:

گل کلم: یک عدد متوسط

پودر زیره: نصف قاشق چایخوری

آب: ۴ فنجان

گوجه فرنگی: ۱ عدد (بزرگ / خرد شده به صورت مکعب)

خیار: ۱ عدد (برش های بزرگ / خرد شده)

جعفری: ۳ قاشق غذاخوری (تازه و خرد شده)

ذرت: نصف فنجان (منجمد یا کنسرو شده)

نمک: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری

 

آب را در قابلمه ای گرم کنید و زیره را اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید. گل کلم خرد شده را اضافه کنید و بگذارید مخلوط به مدت ۵ دقیقه بجوشد، سپس گل کلم را صاف کرده و بگذارید تا خنک شود.

گل کلم را با گوجه فرنگی، خیار و ذرت مخلوط کنید.

جعفری خرد شده، آبلیمو، روغن، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید و سرو کنید.

 

/7  رشته پلو با گل کلم:

گل کلم: ۱ کیلوگرم

 گوشت چرخ شده: ۴۰۰ گرم

زیره سبز: نصف یک دسته.

 روغن نباتی:۱ فنجان (برای سرخ کردن گل کلم)

سیر: ۵ حبه

نمک: یک قاشق چای خوری و نیم

 پیاز: ۱ عدد (اندازه کوچک)

آب: یک و نیم فنجان

مارگارین: ۱ قاشق غذاخوری

ادویه: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری

 

گل کلم را به صورت گلچه برش داده و می شوییم.سپس آن را در آب می جوشانیم تا آب جوش بیاید. گل کلم را در ماهیتابه با روغن نباتی سرخ کرده و کنار بگذارید. گوشت چرخ کرده را در یک قاشق غذاخوری مارگارین با یک پیاز کوچک خرد شده، فلفل سیاه و شیرین سرخ کنید. وقتی گوشت پخته شد، گشنیز خرد شده، سیر له شده را اضافه کرده و هم بزنید.

گل کلم را اضافه می کنیم، یک فنجان و نصف آب اضافه می کنیم میگذاریم پنج دقیقه بجوشد. با رشته پلو یا نان عربی بخورید. در هنگام سرو غذا روی آن آبلیمو بپاشید.

 

/8  گل کلم با پارمزان:

گل کلم: یک عدد بزرگ خرد شده

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری

سرکه بالزامیک: ۲ قاشق غذاخوری

پنیر پارمزان: یک دوم فنجان (رنده شده)

 

فر را با دمای ۴۵۰ درجه گرم کنید. گل کلم خرد شده را با روغن زیتون، نمک، فلفل و سرکه خوب مزه دار کنید.

یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

گل کلم مارین شده را در سینی قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه در فر با حرارت متوسط قرار دهید.

پنیر پارمزان را روی مواد داخل سینی پهن کنید و مجدداً به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار دهید ، تا ترد شود و پنیر برشته شود. گرم سرو کنید.

 

 

منبع: نیوز