غذاهای خوشمزه و مقوی با گل کلم

کلم یک غذای کامل از مواد مغذی است، زیرا حاوی ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که برای سلامتی مفید بوده و بدن را از بیماری محافظت میکند.
/1 گراتن گلکلم:
کره: ۴ قاشق غذاخوری
آرد: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: ۲ فنجان (گرم)
پنیر چدار: سه چهارم فنجان (رنده شده)
پنیر پارمزان: ۱۲ فنجان
گل کلم: یک سر (اندازه متوسط)
سوخاری: ۳ قاشق غذاخوری
نمک برای مزه، نمک برای طعم دادن
فلفل سیاه به دلخواه
گل کلم را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
دو قاشق غذاخوری کره را روی حرارت کم ذوب کنید، سپس آرد را اضافه کنید و یک دقیقه هم بزنید و شیر را به تدریج اضافه کنید، هم بزنید.
مخلوط را ادامه دهید تا غلیظ شود، نمک، فلفل و بخشی از پنیر را اضافه کرده و هم بزنید، سپس کنار بگذارید.
یک سوم سس را در یک سینی مستطیل شکل بریزید، سپس گل کلم را پهن کرده و بقیه سس را روی آن بریزید.
سوخاری را با بقیه پنیر مخلوط کرده و مخلوط را روی آن پخش کنید.
بقیه کره را ذوب کنید و آن را روی سینی پخش کنید ، سپس نمک و فلفل را چاشنی کرده و در فر با حرارت متوسط به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه بپزید.
/2 سوپ تره و گلکلم:
تره فرنگی: ۲ دسته
سیر: ۳ حبه
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
گل کلم: ۱ فنجان (گلچه های کوچک خرد شده)
آب: یک فنجان
نمک: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری
آب مرغ: ۴ فنجان (یا سبزیجات)
آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری
ترهفرنگی را خرد کرده و در ظرف پر از آب بریزید ، سپس آبکش کرده و کنار بگذارید. حبههای سیر را خرد کرده و کنار بگذارید.
روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. سیر و تره فرنگی را اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید.
گل کلم خرد شده ، آب و آبمرغ را اضافه کنید و مخلوط را بگذارید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید ۷ دقیقه روی اجاق گاز بماند تا گل کلم نرم شود.
سوپ را در مخلوط کن یا غذاساز له کنید تا یکدست شود، سپس به قابلمه برگردانید. آب لیمو، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید.سوپ را در بشقاب ها بریزید و گرم سرو کنید.
/3 گلکلم و سیبزمینی در فِر:
گل کلم: یک عدد متوسط
سیب زمینی: ۴ عدد (پوست کنده و خرد شده)
سیر: ۵ حبه (خرد شده)
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری
فر را با دمای ۴۵۰ درجه گرم کنید. گل کلم، سیب زمینی، سیر ، روغن زیتون ، نمک و فلفل را در یک کاسه خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.
در ظرف، کاغذ روغنی پهن کنید و گل کلم و سیب زمینی مزهدار شده را درون آن قرار دهید.
سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید، تا زمانی که سبزیجات نرم شوند و گرم سرو شوند.
/4 کوکوی گلکلم:
گل کلم (آب پز): یک عدد متوسط
تخم مرغ: ۳ قطعه
جعفری: ۱۰۰ گرم (خرد شده)
پیاز: ۱ عدد (اندازه متوسط / خرد شده)
سیر: ۲ حبه (خرد شده)
آرد: ۲ فنجان
ادویه کاری: یک قاشق غذاخوری
ادویه جات مخلوط شده: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
روغن نباتی: یک دوم فنجان
گل کلم آب پز در ظرفی بریزید و آرد، تخم مرغ و جعفری را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
پس از آن پیاز، سیر، کاری، ادویه های مخلوط و نمک راهم اضافه کنید.
روغن نباتی را روی آتش گرم کنید، سپس مقدار مخلوط را به صورت یک قرص پخش کنید و بگذارید تا هر دو طرف آن قهوهای شود.
/5 ترشی گلکلم:
چغندر: ۱ قطعه (نصف)
گل کلم: یک عدد و تقسیم شده به گلچه
آب: ۴ فنجان
نمک: ۴ قاشق غذاخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
سرکه: یک قاشق بزرگ
نمک، شکر و سرکه را با آب در یک کاسه حل کنید. چغندر و گل کلم را در شیشه ای قرار دهید که متناسب با مقدار گل کلم باشد.آب مخلوط شده با نمک، شکر و سرکه را ریخته و شیشه را محکم ببندید. ترشی را به مدت ۱۰ روز تا دو هفته بگذارید تا ترشی آماده و سرو شود.
/6 سالاد گل کلم:
گل کلم: یک عدد متوسط
پودر زیره: نصف قاشق چایخوری
آب: ۴ فنجان
گوجه فرنگی: ۱ عدد (بزرگ / خرد شده به صورت مکعب)
خیار: ۱ عدد (برش های بزرگ / خرد شده)
جعفری: ۳ قاشق غذاخوری (تازه و خرد شده)
ذرت: نصف فنجان (منجمد یا کنسرو شده)
نمک: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
آب را در قابلمه ای گرم کنید و زیره را اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید. گل کلم خرد شده را اضافه کنید و بگذارید مخلوط به مدت ۵ دقیقه بجوشد، سپس گل کلم را صاف کرده و بگذارید تا خنک شود.
گل کلم را با گوجه فرنگی، خیار و ذرت مخلوط کنید.
جعفری خرد شده، آبلیمو، روغن، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید و سرو کنید.
/7 رشته پلو با گل کلم:
گل کلم: ۱ کیلوگرم
گوشت چرخ شده: ۴۰۰ گرم
زیره سبز: نصف یک دسته.
روغن نباتی:۱ فنجان (برای سرخ کردن گل کلم)
سیر: ۵ حبه
نمک: یک قاشق چای خوری و نیم
پیاز: ۱ عدد (اندازه کوچک)
آب: یک و نیم فنجان
مارگارین: ۱ قاشق غذاخوری
ادویه: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
گل کلم را به صورت گلچه برش داده و می شوییم.سپس آن را در آب می جوشانیم تا آب جوش بیاید. گل کلم را در ماهیتابه با روغن نباتی سرخ کرده و کنار بگذارید. گوشت چرخ کرده را در یک قاشق غذاخوری مارگارین با یک پیاز کوچک خرد شده، فلفل سیاه و شیرین سرخ کنید. وقتی گوشت پخته شد، گشنیز خرد شده، سیر له شده را اضافه کرده و هم بزنید.
گل کلم را اضافه می کنیم، یک فنجان و نصف آب اضافه می کنیم میگذاریم پنج دقیقه بجوشد. با رشته پلو یا نان عربی بخورید. در هنگام سرو غذا روی آن آبلیمو بپاشید.
/8 گل کلم با پارمزان:
گل کلم: یک عدد بزرگ خرد شده
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
سرکه بالزامیک: ۲ قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان: یک دوم فنجان (رنده شده)
فر را با دمای ۴۵۰ درجه گرم کنید. گل کلم خرد شده را با روغن زیتون، نمک، فلفل و سرکه خوب مزه دار کنید.
یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
گل کلم مارین شده را در سینی قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه در فر با حرارت متوسط قرار دهید.
پنیر پارمزان را روی مواد داخل سینی پهن کنید و مجدداً به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار دهید ، تا ترد شود و پنیر برشته شود. گرم سرو کنید.
منبع: نیوز